سایت مقالات فارسی – مقایسه نیمرخ آنتروپومتریکی و آمادگیجسمانی مردان تیم ملی قایقرانی کایاک ایران با …

Businessman with flying cubes.
جدول 2-7 میزان Vo2در قایقرانان و مقایسه با رشتههای ورزشی دیگر ………………………………………….31
جدول 2-8 میزان لاکتاتهای گزارش شده در قایقرانان (mm) ………………………………………………………33
جدول 4-1 ویژگیهای آنتروپومتریکی آزمودنیها …………………………………………………………………………44
جدول 4-2 ویژگیهای آنتروپومتریکی نخبگان جهان ……………………………………………………………………44
جدول 4-3 شاخصهای آمادگی هوازی و بیهوازی آزمودنیها …………………………………………………….45
جدول 4-4 شاخصهای آمادگی هوازی و بیهوازی نخبگان جهان ………………………………………………..45
جدول 4-5 مقایسه سن مردان تیم ملی قایقرانی کایاک ایران با نخبگان جهان …………………………………..46
جدول 4-6 مقایسه اندازه طول قد ایستاده مردان تیم ملی قایقرانی کایاک ایرن با نخبگان جهان ………….47
جدول 4-7 مقایسه اندازه طول قد نشسته مردان تیم ملی قایقرانی کایاک ایران با نخبگان جهان ………….48
جدول 4-8 مقایسه اندازه طول دو دست مردان تیم ملی قایقرانی کایاک ایران با نخبگان جهان …………..49
جدول 4-9 مقایسه توده بدن مردان تیم ملی قایقرانی کایاک ایران با نخبگان جهان ……………………………50
جدول 4-10 مقایسه توده بدون چربی مردان تیم ملی قایقرانی کایاک ایران با نخبگان جهان ………………51
جدول 4-11 مقایسه شاخص توده بدن((BMI مردان تیم ملی قایقرانی کایاک ایران با نخبگان جهان …….52
جدول 4-12 مقایسه درصد چربی بدن مردان تیم ملی قایقرانی کایاک ایران با نخبگان جهان ……………..53
جدول 4-13 مقایسه حداکثر توان هوازی مطلق مردان تیم ملی قایقرانی کایاک ایران با نخبگان جهان ….54
جدول 4-14 مقایسه حداکثر توان هوازی نسبی مردان تیم ملی قایقرانی کایاک ایران با نخبگان جهان ….55
جدول 4-15 مقایسه آستانه لاکتات مردان تیم ملی قایقرانی کایاک ایران با نخبگان جهان …………………..56
جدول 4-16 مقایسه نسبت ضربان قلب به VO2max مردان تیم ملی قایقرانی کایاک ایران با نخبگان جهان..57
جدول 4-17 مقایسه میانگین توان مطلق مردان تیم ملی قایقرانی کایاک ایران با نخبگان جهان……………..58
مقایسه نیمرخ آنتروپومتریکی و آمادگی جسمانی مردان تیم ملی قایقرانی کایاک ایران با نخبگان جهان علیرضا محمدی |
چکیده .org/wp-admin/post-new.php#footnote-3″>[3]
نیمرخ آنتروپومتریکی، آمادگیجسمانی و قابلیتهای مرتبط با آن، در ورزش قهرمانی نقش به سزایی داشته و شاخصهای متعددی چون سن، قد و… میتواند در میزان این متغیرها تأثیر گذار باشند. در این تحقیق بر اساس پژوهشی توصیفی– میدانی و با استفاده از چک لیست اندازهگیری شاخصها، سعی شده است که نیمرخ آنتروپومتریکی و آمادگیجسمانی مردان تیم ملی قایقرانی کایاک ایران با نخبگان جهان مورد مقایسه قرار گیرد. جامعه آماری تحقیق حاضر را قایقرانان مرد رشته کایاک تیمملی (8 =n) در سال 93-92 تشکیل دادند. بنابراین، نمونه آماری برابر با جامعه آماری مورد نظر بود. نتایج پژوهش حاضر نشان داده است که بین طول قد، طول دو دست، توده بدن، توده بدون چربی، شاخص توده بدنی، درصد چربی، VO2max مطلق، VO2max نسبی، مقدار آستانه لاکتات، مقدار نسبت ضربان قلب به VO2max و میانگین توان مطلق نخبگان جهان و مردان تیم ملی قایقرانی کایاک ایران تفاوت معنیداری وجود دارد (05/0 (P≤ به گونهای که شاخصهای یاد شده در نخبگان جهان بیش از مردان تیم ملی قایقرانی کایاک ایران میباشد. همچنین بین متغیر سن و طول قد نشسته نخبگان جهان و مردان تیم ملی قایقرانی کایاک ایران تفاوت معنیداری مشاهده نشد (05/0 .(P≥این تفاوتها نشان میدهد که برنامه تمرینی برای تقویت قدرت، استقامت، توان هوازی و بیهوازی باید در نظر گرفته شود.
کلید واژهها: نیمرخ آنتروپومتریکی، نیمرخ آمادگیجسمانی، کایاک
فصل اول
طرح تحقیق
1-1. مقدمه
برای ارتقای ورزش قهرمانی نخست لازم است که از عوامل مؤثر در افزایش کارایی و عملکرد ورزشکاران در هر رشته ورزشی و حتی مادههای مختلف یک رشته ورزشی آگاهی پیدا کرد تا بدین ترتیب با شناخت تفاوتهای فردی و انتخاب افراد مستعد از اتلاف وقت، هزینه و سرمایههای مالی و انسانی جلوگیری نمود. امروزه متخصصین علوم ورزشی بوسیله تحقیقات علمی به دنبال یافتن علل موفقیتهای ورزشی میباشند تا عوامل مؤثری که به مربیان در جهت به اوج رساندن ورزشکاران کمک میکند را بیابند. از آنجایی که معیار اصلی استعدادیابی و طراحی تمرینات آگاهی از نیازهای اصلی رشتههای ورزشی مختلف میباشد، بنابراین بایستی شناخت ویژگیهای آنتروپومتریکی و آمادگیجسمانی هر رشته ورزشی به طور ویژه مورد توجه قرار گیرد. با انتخاب افراد مستعد برای رشتههای ورزشی ویژه علاوه بر جلوگیری از اتلاف هزینه میتوان پیشرفتهای چشمگیری در زمینه ورزش قهرمانی به دست آورد. بنابراین استعدادیابی طبق نظر بسیاری از متخصصان امور ورزشی یکی از اجزای اصلی برنامههای توسعهی رشتههای مختلف ورزشی در سطوح حرفهای به شمار میرود.
برای رسیدن به اوج اجرا در صحنههای بینالمللی نیز بررسی ویژگیهای آنتروپومتریکی و آمادگیجسمانی ضروری به نظر میرسد. اطلاعات موجود نشان میدهد که در اکثر رشتههای ورزشی بین ویژگیهای آنتروپومتریکی و آمادگیجسمانی ورزشکاران یک رابطه تنگاتنگ وجود دارد. هرچه این رابطه بیشتر و قویتر باشد، با استفاده از تجربیات و مهارتهای فنی میتوان پیشرفت ورزشکاران را در آن رشته تضمین کرد؛ رشته کایاک در قایقرانی نیز از این قاعده مستثنی نیست. شناخت و آگاهی از این مطالب به مربیان و دستاندرکاران ورزش کمک میکند تا با برنامهریزی درست قدم مؤثری در راستای کشف و استعدادیابی و سوق دادن ورزشکاران به سمت قهرمانی بردارند. در پژوهش حاضر سعی بر آن شده تا با آگاهی از نیمرخهای آنتروپومتریک و آمادگیجسمانی گامی در راستای توسعه و بهبود شرایط فعلی ورزش قایقرانی مردان و مخصوصاً رشته کایاک برداشته شود.
1-2. بیان مسئله
عوامل متعددي براي موفقيت در ورزش مدرن وجود دارد كه يكي از اين عوامل شناسايي استعداد ذاتي است، شناسايي و رشد استعدادهاي ورزشي به همان اندازهاي كه چالش برانگيز است، غيرممكن نيست. استعداديابي از نظر تامسون و بويس[1] (1985) فرآيندی است كه به وسيلهی آن كودكان تشويق ميشوند تا در ورزشهايي شركت کنند كه براساس نتايج آزمونهاي منتخب آن ورزش، احتمال موفقيت آنها وجود داشته باشد. برنامههاي نظاممند استعداديابي از دهه 1960 شروع شده است و كشورهاي بلوك شرق مانند آلمانشرقي سابق، اتحادجماهيرشوروي سابق، بلغارستان و روماني از كشورهايي بودهاند كه برنامههاي استعداديابي را با جديت دنبال كردهاند، به عنوان مثال،80% از ورزشكاران مدالآور بلغاري از طريق روش نظاممند برنامههاي استعداديابي انتخاب شده بودند. نتايج طرح استعداديابي به شكل كاملاً آشكاري، در موفقيت ورزشكاران نخبه كشورهاي مختلف بروز كرده است. به عنوان نمونه، بيشتر مدالآوران رومانيايي و آلمانشرقي در المپيكهاي 1972، 1976 و 1980 محصول طرح استعداديابي ورزشي بودهاند.
استعداد به دو بخش دروني و بيروني تقسيم ميشود، بخش اول مربوط به وراثت و بخش دوم مربوط به محيط ميباشد. همچنين متغيرهاي رواني عامل مهمي هستند كه نتايج را تحت تأثير قرار ميدهند. البته مدل تكامل يافتهی ديگري نيز توسط گيمبل[2] در سال1982 ارائه گرديد، كه در آن از اطلاعات مورفولوژيكي ورزشكاران نخبه استفاده ميشد. توماس بومپا
منبع فایل کامل این پایان نامه این سایت pipaf.ir است